Veelgestelde vragen

Kwaliteit

Welk kwaliteit hebben onze eiken tafelbladen?Opties

Welke opties hebben onderstellen?

Welke opties hebben eiken tafelbladen?

Welke opties hebben HPL / Trespa®  tafelbladen?

Welke opties hebben deuren?

StoffencollectieWelk kwaliteit hebben onze eiken tafelbladen?

Wij verwerken Europees eiken in onze tafelbladen. De kwaliteit van onze eiken tafelbladen is Rustiek BC. 

Scheurvorming of werking van het tafelblad valt niet onder garantie! Als u Zorgt voor een constante relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60 %, dan zult u geen problemen krijgen.
In stookperiodes wordt het gebruik van een luchtbevochtiger sterk aangeraden.

Eiken A kwaliteit

Foutvrij, dosse en kwartiers gezaagde planken verdeeld verlijmd. Noestpuntjes tot max. Ø 4mm incidenteel toegestaan. Onderzijde bevat meer nuances en een uitlopend randje spint.

Eiken B kwaliteit

Gezonde noesten tot max. Ø 50mm toegestaan. De onderzijde mag iets rustieker zijn met grotere, gezonde noesten, houteigen nuances en een uitlopend randje spint.

Eiken C kwaliteit

Grotere gezonde en gesprongen noesten verdeeld toegestaan, alsmede een incidenteel randje spint. De onderzijde mag een iets wildere structuur hebben met grotere, noesten, houteigen nuances en een randje spint.

Eiken ROBUUST / Rustiek

Panelen in deze kwaliteit hebben een uitgesproken, houteigen structuur. Alle in het hout voorkomende nuances zijn aanwezig; grove noesten, hartscheuren en spint. Deze panelen lenen zich bij uitstek voor trendy tafelbladen mét een rechte kant.


Welke opties hebben onderstellen?

Onderstel configurator
Voor maatwerk onderstellen gebruik je onze Onderstelconfigurator. Hier zijn niet alleen de afmetingen en kokerprofielen aanpasbaar, maar ook zijn overige opties beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra afwerking voor buitengebruik, het plaatsen van stelschroeven (bij ongelijke grond) of wieltjes die het verplaatsen van een tafel gemakkelijker maken.

Stalen koker profiel
Hiermee bepaal je de stalen koker profiel en afmeting dat gebruikt zal worden om jouw onderstel te fabriceren. Houdt u er rekening mee dat een dun kokerprofiel waarschijnlijk niet geschikt gaat zijn voor onder een groot/zwaar tafelblad. Bij twijfel mag u altijd even contact opnemen.

Kleur onderstel
Hiermee bepaal je de kleur van de poedercoat afwerking van het onderstel. Wij hebben de meest verkochte kleuren ingevuld, echter kan je ook een andere gewenste RAL kleur opgeven. Geef dit dan duidelijk aan bij de opmerkingen. Wij werken alleen met RAL kleuren.

Opmerkingen
Hier vul je de bijzonderheden met betrekking tot het product in. Opmerkingen met betrekking tot de gehele order vul je niet hier in, maar verder in het bestelproces. Neem bij vragen of onduidelijkheden altijd even contact met ons op.

Let op! De afmetingen van de onderstellen worden vermeldt op de productpagina. Voor maatwerk gebruik je onze Onderstelconfigurator.   

Welke opties hebben eiken tafelbladen?

Lengte in cm
Vul hier in hoe lang het blad moet zijn. De maximale afmetingen worden erbij vermeldt. Omdat het maatwerk betreft geldt er altijd een marge van ongeveer 2-5 mm.

Breedte in cm
Vul hier in hoe breed het blad moet zijn. De maximale afmetingen worden erbij vermeldt. De maximale afmetingen worden erbij vermeldt. Omdat het maatwerk betreft geldt er altijd een marge van ongeveer 2-5 mm.

Kleur tafelblad
Hiermee bepaal je de eventuele afwerking van het blad. Rubio Monocoat olie beschermt en kleurt het hout in één enkele laag zonder overlappingen. Echter behoort een onbehandeld blad ook zeker tot de mogelijkheden, zodat je het blad na ontvangst zelf kan behandelen.

2 Comp. lak

Skylt Ultramat

Skylt Ultramat
Skylt Ultramat is een transparante lak, waardoor de originele houtkleur behouden wordt. Wel is het blad hierdoor behandeld tegen vlekken. Skylt Ultramat zorgt voor een ruwer blad.

LET OP!
Als u kiest  voor een behandeld eiken tafelblad (geldt voor elke behandeling) is het belangrijk dat deze de eerste 5 dagen alleen droog gereinigd wordt. Dit omdat de lak verder doorwerkt zodra deze in aanraking komt met zuurstof, en er anders snel vlekken ontstaan.

Knoesten vullen
Of je de knoesten wel of niet gevuld wilt hebben geef je hier aan. Bij de opmerkingen kunt u het aangeven als u een rustiger/ruiger blad wilt. Hier proberen we met fabriceren rekening mee te houden. De fabrikant bepaald uiteindelijk of ze hieraan kunnen voldoen. Er wordt namelijk gekeken naar het hout dat beschikbaar is.

Waankant/boomkant
Houdt u er bij het bestellen van een blad met waankant rekening mee dat er per waankant een marge van ongeveer 5cm op zit. Geef bij de opmerkingen daarom altijd de minimale en maximale afmetingen aan.

Met deze optie bepaal je of een waankant zich aan één of beiden zijden moet bevinden. Voor een bureau wat strak tegen de muur geplaatst moet worden kies je één waankant (1).

Hoeken afronden
Het afronden van alle 4 de hoeken kan je hier aangeven. De gewenste radius voor het afronden kan je bij de opmerkingen vermelden. Standaard wordt radius 5 gebruikt (zie afbeelding).

Geborsteld
Bij het borstelen wordt het zachtere hout verwijdert middels staalborstels. Hierdoor krijgt het hout meer structuur en komt de nerf beter tot zijn recht. Borstelen zorgt ervoor dat de tafel ruwer/grover wordt.

Verjongd / Afschuinen
Een verjongd/ afgeschuind blad lijkt dunner, wat het blad een strak uiterlijk geeft. Verjongd/ afgeschuinde rand loopt rondom / aan ieder zijde ongeveer 5 cm naar binnen toe.

Opmerkingen
Hier vul je de bijzonderheden met betrekking tot het product in. Opmerkingen met betrekking tot de gehele order vul je niet hier in, maar verder in het bestelproces.

Welke opties hebben HPL / Trespa® tafelbladen?

Lengte in cm
Vul hier in hoe lang het blad moet zijn. De maximale afmetingen worden erbij vermeldt.

Breedte in cm
Vul hier in hoe breed het blad moet zijn. De maximale afmetingen worden erbij vermeldt.

Kleur tafelblad
Kies de gewenste kleur, oppervlakte en dikte van de HPL plaat.

Randafwerking
Bij de facet afwerking (2) worden scherpe randen afgeschuind zodat deze minder scherp zijn. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de randen minder gevoelig zijn voor beschadiging. Bij het afronden (3) worden de kopse zijden rondom afgerond. Randen worden niet meegenomen in de gewenste kleur, maar blijven in de meeste gevallen donkerbruin. U kunt dit eventueel zelf aanpassen met een olie.

Versterkingsframe
Het versterkingsframe zorgt ervoor dat het blad niet doorbuigt bij montage zonder ondersteuning. Bij het bestellen van een groot blad zonder voldoende ondersteuning is het belangrijk dat je de optie  ‘versterkingsframe’ selecteert. Deze wordt in de Zwart MAT RAL 9005 kleur gepoedercoat. Indien u het blad tegelijkertijd met een van onze onderstellen besteld, dan wordt de onderstelbevestiging hierop aangepast. Het versterkingsframe is 3 cm dik, en standaard aan alle kanten ongeveer 10 cm korter t.o.v. het blad. Specifieke wensen kunt u in de opmerkingen plaatsen.

Opmerkingen
Hier vul je de bijzonderheden met betrekking tot het product in. Opmerkingen met betrekking tot de gehele order vul je niet hier in, maar verder in het bestelproces.


Stoffencollectie

Stoffencollectie Downloaden of bezoek onze showroom.